TELEFONAS PASITEIRAUTI

Sėkmingai baigėsi „Azijos bankinių technologijų forumas 2013“

2013 / 09 / 20

Rugsėjo 13-15 dienomis Kirgizijoje vyko jau tradicija tampanti konferencija „Azijos bankinių technologijų forumas 2013", skirta pažangiausiems bankinio ir mažmeninės prekybos sektorių sprendimams. Renginį, kaip ir pernai, organizavo bendrovė „Penkių kontinentų bankinės technologijos" (BS/2), priklausanti įmonių grupei „Penki kontinentai".

Šiemet forumas po vienu stogu subūrė didžiausių Centrinės Azijos bankų atstovus ir vadovus. Konferencijos metu savo patirtimi dalijosi ne tik BS/2 specialistai, bet ir UAB „ASHBURN International", Vokietijos koncerno „Wincor Nixdorf" bei tarptautinės duomenų apdorojimo kompanijos „First Data" atstovai. Svarbu pabrėžti, kad šiais metais konferencijos dalyvių geografija išsiplėtė - sąrašą papildė lyderiaujančių Tadžikijos bankų atstovai, o renginio svečių skaičius išaugo beveik dvigubai.

„Naujas žvilgsnis į technologijas leido mums ir mūsų klientams kitu kampu pažvelgti į Centrinėje Azijoje sparčiai augančią bankinę sferą bei aptarti galimus naujus šio proceso optimizavimo būdus. Gerą įspūdį paliko ne tik konferencijos turinys, bet ir jo pateikimo formos. Mobiliųjų prietaisų naudojimas demonstruojant programinės įrangos galimybes padėjo greičiau ir suprantamiau pateikti bei priimti informaciją", - sako BS/2 direktoriaus pavaduotojas Tomas Augucevičius.

Konferencijos metu BS/2 atstovai pasidalijo savo sprendimų diegimo patirtimi Kirgizijos, Kazachijos ir Tadžikijos bankuose, pristatė ateities banko padalinio koncepciją. Įmonės specialistai supažindino lankytojus su mobiliųjų taikomųjų programų platforma „Mobile.iQ". Didelio susidomėjimo sulaukė ir diskusijų sukėlė grynųjų pinigų srautų kontrolės, valdymo ir optimizavimo modulio „Cash Logistics.iQ" pristatymas.

Pirmą kartą konferencijoje dalyvavo antrinės „Penkių kontinentų" bendrovės „ASHBURN International", teikiančios el. komercijos ir lojalumo sprendimų kūrimo bei diegimo paslaugas. Kompanijos darbuotojai pristatė forumo svečiams finansinių transakcijų apdorojimo ir mokėjimo terminalų tinklo valdymo sprendimą „TransLink.iQ" bei lojalumo ir mokėjimo programų valdymo sprendimą „PayLo".

„Džiaugiamės galėję dalyvauti forume ir pirmąkart pristatyti savo sprendimus didžiuliam Centrinės Azijos bankinio sektoriaus atstovų būriui. Malonu, kad mūsų pristatymas sukėlė tiek diskusijų ir mums pavyko užmegzti naujų dalykinių pažinčių, kurios ateityje gali peraugti į partnerystę. Dėkojame bendrovei BS/2 už kvietimą ir profesionalų forumo organizavimą", - sako UAB „ASHBURN International" vykdomasis direktorius Žoržas Šarafanovičius.

Pasibaigus oficialiajai daliai, forumo dalyvių laukė įdomi vakaro programa. Svečiai galėjo laivu paplaukioti po Kirgizijos deimantu vadinamą Isyk Kulio ežerą, pasigrožėti nuostabia pakrantės panorama, o vakarienės metu paragauti tradicinių regiono patiekalų. Tikimasi, kad ateityje panašūs renginiai pritrauks dar daugiau įvairių šalių bankinio sektoriaus atstovų ir padės užmegzti naujų bei palaikyti jau esamus dalykinius ryšius.

KITOS NAUJIENOS

VISOS NAUJIENOS