TELEFONAS PASITEIRAUTI

Didžiausiame lojalumo tematikai skirtoje konferencijoje „Europe‘s Customer Festival“ dalyvavo „ASHBURN International“ atstovai

2013 / 09 / 23 Rugsėjo 16-17 dienomis Londone vyko „Europe‘s Customer Festival" – lojalumo programų valdymo, klientų duomenų analizės, komunikavimo su klientais, pardavimo kanalų valdymo ir alternatyvių mokėjimų temoms skirta jungtinė konferencija. „Europe‘s Customer Festival" jungia keturias konferencijas: „Loyalty World“, „BigData World“, „Total Paymnets“ ir „OmniChannel World“.

Patirtimi diegiant ir valdant įvairius lojalumo, mokėjimo, duomenų analizės ir kitus sprendimus  konferencijos metu dalijosi pasaulinių mažmeninės ir e. prekybos lyderiai: „eBay“, „Tesco“, „Sainsbury‘s“, „Waitrose“, lojalumo sprendimus tiekiančios įmonės „Aimia“, „LoyaltyOne“,  „Comarch", taip pat bankai „Barclays“ ir „LlOyds“ bei kitos įmonės. Jų atstovai pristatė savo kurtas lojalumo programas, analizavo klaidas, aptarė iššūkius, su kuriais jiems teko susidurti.

Forume dalyvavo bendrovės „ASHBURN International" vykdomasis direktorius Žoržas Šarafanovičius, Verslo vystymo departamento direktoriaus pavaduotojas Dominykas Mertinas, Projektų skyriaus vadovė Janina Kulikian. Jos teigimu, šis renginys – tai galimybė daugiau sužinoti apie lojalumo rinkos tendencijas ir perspektyvas, iš pirmų lūpų išgirsti sėkmės istorijas ir naudingą patirtį.

„Auganti konkurencija ir klientų poreikiai vis dažniau verčia įmones susimąstyti apie tai, kaip geriau ir detaliau suprasti klientus ir jų poreikius, kuo juos sudominti ir kaip išlaikyti. Būtent šioms temoms ir buvo skirta Londone vykusi konferencija, kurios metu įvairių pramonės šakų lyderių atstovai dalijosi patirtimi, kaip įmonių veikloje naudojant į klientus orientuotą požiūrį bei skaitinat klientų lojalumą formuoti įmonių gerovę“, – sakė J. Kulikian.

Plačiau apie renginį >>>

KITOS NAUJIENOS

VISOS NAUJIENOS