TELEFONAS PASITEIRAUTI

„Wincor World 2014“: bankų ir mažmeninės prekybos sektoriaus ateitis – mobilieji sprendimai

2014 / 02 / 11

Tarptautinėje specializuotoje parodoje „Wincor World 2014", kurią surengė bankinės ir mažmeninės prekybos įrangos gamybos lyderė kompanija „Wincor Nixdorf“, buvo pristatyta daugiau nei 500 inovatyvių informacinių technologijų sprendimų bankų ir mažmeninės prekybos sektoriams. Pagrindiniu parodos akcentu tapo technologijų plėtra ir mobilieji sprendimai.

Kaip sakė parodos organizatorės, pasaulinės bankinės įrangos gamybos lyderės „Wincor Nixdorf" prezidentas Eckard Heidloff, verslas tapo neatsiejamas nuo interneto, mobiliojo telefono, planšetinio kompiuterio, todėl bankai ir mažmeninės prekybos kompanijos ne tik stebi naujausias tendencijas, bet ir išnaudoja jas savo versle.

Lietuvai parodoje atstovavo ilgametė „Wincor Nixdorf" partnerė įmonė „Penkių kontinentų bankinės technologijos" (BS/2) ir „Penkių kontinentų“ grupės narė bendrovė „ASHBURN International". „Džiaugiamės ir didžiuojamės beveik 20 metų bendradarbiavimu su „Wincor Nixdorf". Mūsų kuriami mobilieji sprendimai jau sėkmingai integruojami šios kompanijos savitarnos įrenginiuose. Esu įsitikinęs, kad, priklausomai nuo klientų poreikių ir pageidavimų, ateityje tokių sprendimų skaičius daugės", - sako įmonių grupės „Penki kontinentai" valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas.

Viena iš bankinės ir mažmeninės prekybos rinkos tendencijų - įvairūs mobilieji įrenginiai, leidžiantys atsižvelgus į poreikius dar patogiau valdyti verslo procesus. Kaip vieną iš inovatyvių mobiliųjų sprendimų pavyzdžių „Wincor Nixdorf" lankytojams pristatė mokėjimo terminalą „pavaduojantį" planšetinį kompiuterį „Albert". Tai planšetė, į kurią įdiegus specializuotų programėlių, ją galima naudoti kaip mobilų arba stacionarų mokėjimo terminalą ir taip dar patogiau bei operatyviau vykdyti pardavimo ir mokėjimo operacijas.

Lietuvos įmonės stendą aplankę atstovai iš daugiau nei 30 pasaulio šalių labiausiai domėjosi specialiai bankų ir mažmeninės prekybos sektoriams bei darbui su mobiliaisiais įrenginiais sukurta „Mobile.iQ" platforma. Ji paverčia finansinių paslaugų rinką dar patogesne, paprastesne ir prieinamesne klientui.

Mobiliųjų sprendimų pritaikymo galimybės svarbios ir atliekant įvairias mokėjimo operacijas. Įmonė „ASHBURN International" parodoje savo partneriams ir klientams pristatė centralizuotą mokėjimo terminalų valdymo sprendimą „TransLink.iQ“ bei mokėjimo ir lojalumo valdymo sistemą „PayLo“.

Sparti mobiliųjų sprendimų plėtra lemia ir didesnį finansinių paslaugų kanalų skaičių. Nemažai dėmesio parodoje skirta bankomatų funkcionalumui. Įprasti bankomatai, įdiegus specialią programinę įrangą, jau pajėgūs ne tik išduoti ir priimti grynuosius pinigus, bet ir atlikti įvairius mokėjimus (pavyzdžiui, už komunalines paslaugas, automobilio stovėjimą) bei bankines operacijas (papildyti ir peržiūrėti sąskaitas, atblokuoti mokėjimo kortelę, išsikeisti valiutą). Bankomatą naujomis galimybėmis papildantis BS/2 sprendimas „Payments.iQ“ įvertintas parodos organizatorės „Wincor Nixdorf" apdovanojimu.

Plečiantis įrenginių funkcionalumui, nemažai dėmesio parodoje buvo skirta ir saugumo temai. Įmonių grupės „Penki kontinentai" stende lankytojai galėjo susipažinti su BS/2 programiniu sprendimu „ATMeye.iQ", užtikrinančiu savitarnos įrenginių kontrolę, apsaugą ir mažinančiu vandalizmo bei sukčiavimo riziką. Parodoje pristatyta naujausia „ATMeye.iQ" versija 1.1.4 papildyta „juoduoju sąrašu", išplėstu monitoringu ir greitesniu duomenų apsikeitimo protokolu. Be to, pasiūlytas ir programinis sprendimas „Mobile ATMeye.iQ", padedantis dar operatyviau gauti visą reikiamą informaciją, ją analizuoti ir laiku priimti sprendimus.

Tarptautinę parodą „Wincor World" nuo 2001 metų organizuoja Vokietijos kompanija „Wincor Nixdorf". Šiemet į renginį užsuko per 7 000 lankytojų iš daugiau nei 90 pasaulio šalių.

KITOS NAUJIENOS

VISOS NAUJIENOS