TELEFONAS PASITEIRAUTI

Minske vyko technologijų forumas „TIBO 2014“

2014 / 05 / 06

Minske balandžio pabaigoje vykusiame specializuotame telekomunikacijų, informacinių ir bankinių technologijų forume „TIBO 2014" dalyvavo ir įmonių grupė „Penki kontinentai". Grupės specialistai renginyje pristatė verslui skirtus IT sprendimus, su partneriais aptarė tolimesnio bendradarbiavimo galimybes, užmezgė naujų kontaktų.

Įmonių grupei „Penki kontinentai" priklausanti bendrovė „Penkių kontinentų bankinės technologijos" (BS/2) Baltarusijoje dirba jau beveik du dešimtmečius. Per partnerius - kompanijas IBA ir TUSSON - ji tiekia Baltarusijos bankiniam sektoriui techninę įrangą ir programinius sprendimus. Šiuo metu šioje šalyje veikia apie 4 tūkst. savitarnos įrenginių (bankomatų). Beveik 65 proc. iš jų - tai Vokietijos gamintojos „Wincor Nixdorf" įranga, tiekiama bendrovės BS/2. „TIBO 2014" lankytojus BS/2 supažindino su „.iQ" produktų šeima. Tai daugiafunkcis sprendimų kompleksas, užtikrinantis verslo procesų monitoringą, valdymą ir optimizavimą, verslo procesų analizei svarbios informacijos surinkimą ir atvaizdavimą.

Pasak BS/2 Pardavimo departamento direktoriaus Pauliaus Bučelio, išskirtinio dėmesio forume sulaukė savitarnos įrenginių apsaugos ir monitoringo sprendimas „ATMeye.iQ". „Artėjant gegužę Baltarusijoje vyksiančiam pasaulio ledo ritulio čempionatui, tiek bankai, tiek kitos finansų institucijos itin daug dėmesio skiria savitarnos įrenginių apsaugai nuo galimų sukčiavimų ir programišių atakų. Todėl forume pastebėjome išaugusį sprendimo „ATMeye.iQ" populiarumą. Šis integruotas programinis aparatinis sprendimas užtikrina savitarnos įrenginių apsaugą, t. y. visą parą nuotoliniu būdu stebi visus šalia įrenginio vykdomus veiksmus, ir taip mažina riziką, susijusią su sukčiavimu bei vandalizmu", - sakė P. Bučelis.

Specialisto teigimu, auga ir finansų institucijų susidomėjimas sprendimu „ProView", skirtu savitarnos sistemų stebėsenai bei valdymui. „Programinį kompleksą „ProView" jau sėkmingai naudoja keletas stambiųjų Baltarusijos bankų. „ProView" atlieka daugybę įvairių funkcijų, įskaitant savitarnos įrenginių tinklo administravimą, monitoringą ir valdymą. Tokiu būdu užtikrinamas maksimalus tinklo darbo našumas. Tačiau verta atkreipti dėmesį, kad „ProView" neapsiriboja vien bankiniu sektoriumi. Be bankomatų, informacinių terminalų ir išrašams spausdinti skirtų spausdintuvų tinklų valdymo, produktas gali būti naudojamas ir kitose sferose", - teigė P. Bučelis.

Grupės „Penki kontinentai" bendrovė „ASHBURN International" (ASHBURN) forumo lankytojams pristatė elektroninių mokėjimų, lojalumo sistemų, transakcijų apdorojimo valdymo sprendimus. Anot ASHBURN Verslo vystymo departamento direktoriaus Dominyko Mertino, Baltarusijos rinkoje šie sprendimai turi didelių perspektyvų. „Baltarusijoje veikiančių prekybininkų lojalumo programos kol kas nėra pakankamai išplėtotos, todėl forumo lankytojams pristatėme universalų sprendimą „PayLo". Tai į skirtingus verslo segmentus orientuota mokėjimų ir lojalumo valdymo sistema, apimanti visus lojalumo programos diegimo bei palaikymo etapus", - sakė D. Mertinas.

Specialisto teigimu, nemažai perspektyvų Lietuvos įmonėms atveria ir Baltarusijoje sparčiai augantis mažmeninės prekybos centrų skaičius. „Forumo dalyvius supažindinome su moderniu programinės įrangos paketu „TransLink.iQ", garantuojančiu saugų ir operatyvų bankinių transakcijų apdorojimą. Plečiantis prekybos tinklams Baltarusijoje, auga ir integruotų sprendimų poreikis. Vienas iš ASHBURN siūlomų sprendimų - integruotai su kasos aparatais veikiantys elektroniniai kortelių skaitytuvai, užtikrinantys operatyvesnį ir sklandesnį atsiskaitymą mokėjimo kortelėmis", - teigė D. Mertinas.

Be išvardytų sprendimų ir produktų, „Penkių kontinentų" įmonių grupė „TIBO 2014" lankytojus taip pat kvietė susipažinti su profesionalių IT paslaugų prekės ženklu „ProfIT", debesų sprendimais ir intelektinių pastatų galimybėmis biuruose bei gyvenamuosiuose namuose.

Dvidešimt pirmą kartą surengtas TIBO forumas šiemet sutraukė per 200 dalyvių iš 21 pasaulio šalies, tarp kurių Azerbaidžanas, Baltarusija, Didžioji Britanija, Gruzija, Lietuva, Latvija, Lenkija, Rusija, JAV, Japonija ir kt.

KITOS NAUJIENOS

VISOS NAUJIENOS