TELEFONAS PASITEIRAUTI

Konferencijoje „IN TOUCH Baltics“ – pažangūs sprendimai finansų ir mažmeninės prekybos sektoriams

2016 / 10 / 14

Š. m. spalio 5-6 dienomis kompanija „Diebold Nixdorf" kartu su UAB „Penkių kontinentų bankinės technologijos" (BS/2) surengė bankinių technologijų konferenciją „IN TOUCH Baltics", skirtą aptarti finansų ir mažmeninės prekybos sektorių aktualijas bei tendencijas.

„Diebold Nixdorf" netiesioginio pardavimo vadovas Rytų ir Centrinėje Europoje Joachim Struck pabrėžė, kad pagrindinis konferencijos tikslas - padėti bankams ir mažmenininkams būti arčiau savo klientų. „Finansų ir mažmeninės prekybos sektoriams skirti technologiniai sprendimai turi būti inovatyvūs ir patrauklūs klientams. Paprastai, patogiai ir greitai teikti net sudėtingiausias finansines paslaugas - tai galimybė sudominti esamą klientą ir pritraukti naujų“, – sakė J. Struck.

Įmonių grupės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas, linkėdamas įdomių temų ir diskusijų, pabrėžė, kad yra svarbu susitikti su profesionalais, išgirsti juos dominančius klausimus, diskutuoti aktualiomis temomis.

Pagrindinis dėmesys renginyje buvo skirtas modernioms technologijoms, padedančioms įveikti bankų ir mažmeninės prekybos rinkose kylančius iššūkius. „Diebold Nixdorf" strateginio augimo ir tarptautinio pardavimo vadovas Stephan Okroy kalbėjo apie inovatyvius klientų aptarnavimo kanalus. „SEB Baltics" IT paslaugų vadovas Aldis Voitenko akcentavo „Cash Recycling" technologijos teikiamą naudą bankui. Ši sistema ženkliai sumažina inkasacijos sąnaudas ir optimizuoja pinigų apyvartą. BS/2 Verslo vystymo departamento vadovas Daniel Fukson pristatė grynųjų pinigų optimizavimo ir valdymo sistemą „Cash Management.iQ".

Vieną įdomiausių sprendimų konferencijoje pristatė BS/2 produktų vadovas Anton Savkin. Tai iš esmės darbą su klientais keičiantis techninės ir programinės įrangos kompleksas „VTM.iQ“, kurį sudaro „Diebold Nixdorf“ išplėsto funkcionalumo savitarnos terminalas „CuRiE“ ir automatinis seifas „CS 6060“ bei specializuoti programiniai sprendimai.

„Įdiegus šį kompleksinį sprendimą, klientas nuotoliniu būdu gauna visas įprastas banko paslaugas. „CuRiE“ gali spausdinti A4 formato dokumentus (sąskaitų išrašus, sutartis ir t. t.), nuskenuoti pasą, asmens tapatybės kortelę, pirštų atspaudus, taip pat nuskaityti skaitmeninio parašo informaciją. Visa tai leidžia ne tik identifikuoti klientą, bet ir sudaryti bei pasirašyti sutartį su banku. Per terminalą banko klientas taip pat gali užsisakyti ir čia pat gauti ką tik pagamintą ir išspausdintą mokėjimo kortelę. „VTM.iQ“ - tai papildomas aptarnavimo kanalas, kuris yra ne tik patogus ir paprastas naudoti klientui, bet ir naudingas finansų organizacijai“, – pagrindinius sprendimo privalumus vardijo A. Savkin.

Konferencijos dalyviai taip pat turėjo galimybę apžiūrėti naujausių technologijų ekspoziciją, kurioje buvo galima išvysti daugiafunkces mokėjimo sistemas, įvairią savitarnos įrangą, specializuotus programinius sprendimus ir kt.

Į konferenciją Rygoje susirinko Lietuvos, Latvijos, Estijos, Moldovos, Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos bankų ir kitų finansinių institucijų bei mažmeninės prekybos sektoriaus atstovai.

 

KITOS NAUJIENOS

VISOS NAUJIENOS