TELEFONAS PASITEIRAUTI

Parodoje „Išmani Lietuva 2016“ – finansinių paslaugų kanalų įvairovė

2016 / 11 / 10

 

Š. m. lapkričio 4-5 dienomis Vilniuje vyko modernių technologijų paroda-konferencija „Išmani Lietuva 2016". Pirmą kartą organizuojamame tokio pobūdžio renginyje vilniečiai ir sostinės svečiai galėjo pajusti, ką reiškia gyventi išmaniuosiuose namuose, pamatyti mūsų šalyje kuriamas inovacijas, pažaisti kompiuterinius žaidimus, susipažinti su naujausiais vaizdo ir garso sprendimais, pasiklausyti sėkmės istorijų bei sužinoti apie ateities įmonėms ir jų darbuotojams reikalingas kompetencijas.

Atidarydama konferenciją, Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad kūrybingi žmonės ir unikalios jų idėjos - tai didžiausias šalies turtas. „Lietuva - sumanių, darbščių ir kūrybingų žmonių šalis. Jiems rūpi tėvynė ir jos ateitis, o jų idėjos sutelkia ir padeda valstybei judėti išmanios šalies keliu. Šie kūrybingi žmonės - didžiausias mūsų turtas", - sakė šalies vadovė.

Drauge su pažangiausiomis Lietuvoje dirbančiomis kompanijomis renginyje dalyvavo ir įmonių grupė „Penki kontinentai", akcentavusi finansinių paslaugų kanalų įvairovę (angl. omni-channel). Kompanijos stende buvo galima išvysti modernių mokėjimo terminalų, bekontakčių kortelių, atsiskaitymo ir lojalumo sprendimą „PayTaxi", leidžiantį atsiskaityti už keliones taksi, IPTV (angl. Internet Protocol Television) galimybę televizoriaus ekrane atlikti norimą mokėjimą, įvairiems mokesčiams, įmokoms ir el. paslaugoms skirtą sistemą „Payments.iQ", saugias finansines operacijas užtikrinantį ir terminalų tinklus valdantį sprendimą „TransLink.iQ" ir daugiausia parodos lankytojų dėmesio sulaukusį kompleksinį sprendimą „VTM.iQ".

Kaip sako grupės bendrovės „Penkių kontinentų bankinės technologijos" (BS/2) vykdomasis direktorius Tomas Augucevičius, šis unikalus sprendimas ateityje galbūt net pakeis šiandienius banko skyrius. „Šis inovatyvus techninės ir programinės įrangos kompleksas ne tik išplečia klientų aptarnavimo galimybes, bet ir iš esmės keičia požiūrį į jį. Naudodamasis šia įranga, klientas gali sudaryti sutartis, nuskenuoti ir pasirašyti dokumentus, gauti mokėjimo kortelę, išsiimti ar įnešti į sąskaitą grynųjų pinigų, gauti kreditą, atlikti kitas finansines operacijas. Be to, pasitelkus į pagalbą vaizdo konferencijos technologiją, suteikiama galimybė nuotoliniu būdu konsultuotis ir bendrauti su banko ar kitos finansų institucijos specialistu realiuoju laiku", - sprendimo galimybes vardijo T. Augucevičius.

Parodos lankytojai galėjo pasijusti ateities banko klientais. Per terminalą bendraudami su banko operatore, kurios vaidmenį atliko Elita Citovičiūtė, jie galėjo išmėginti galimybę pasirašyti su banku sutartį, gauti mokėjimo kortelę, sumokėti mokesčius, pasiimti ar grąžinti kreditą.

Sprendimas gali būti naudojamas įvairioms finansinėms, draudimo ir kitoms paslaugoms teikti. Pirmąjį realiai veikiantį „VTM.iQ" šių metų rudenį „Penki kontinentai" pristatė Azerbaidžano sostinėje Baku. Drauge su vienu šios šalies banku įgyvendintas projektas leidžia patogiau ir operatyviau aptarnauti banko klientus, optimizuoti darbo su grynaisiais pinigais procesus, ženkliai išplėsti aptarnavimo erdvę.

Leidinio „Verslo žinios" organizuojamas renginys „Išmani Lietuva" pritraukė apie 4 140 dalyvių.

KITOS NAUJIENOS

VISOS NAUJIENOS