TELEFONAS PASITEIRAUTI

Lietuvoje padidintas atsiskaitymo bekontaktinėmis mokėjimo kortelėmis limitas

2017 / 11 / 09

Lietuvoje nuo 2017 m. spalio 13-osios bekontakte kortele vienu kartu nevedant PIN kodo galima atsiskaityti iki 25 eurų.
 
Iki šios dienos tokiu būdu buvo galima susimokėti už pirkinius, kainuojančius ne daugiau 10 eurų. Padidinti limitą nuspręsta atsižvelgus į vartotojų poreikius.
 

Lietuvos banko duomenimis, atsiskaitymų bekontaktinėmis kortelėmis populiarumas auga. Tai lemia patogumas - norint skubiai susimokėti, užtenka priliesti kortelę prie tam pritaikyto kortelių skaitytuvo, nereikia identifikuotis PIN kodu.

Pasak „ASHBURN International" atstovų, jie pasiruošę tokiems rinkos pokyčiams. Įmonė suinteresuotoms šalims siūlo ne tik kokybiškus mokėjimo kortelių skaitytuvus, bet ir programinį sprendimą „TransLink.iQ", skirtą realiuoju laiku stebėti įgyvendinamas finansines operacijas ir užtikrinti sklandų veikimą.

Įmonės „ASHBURN International" siūlomi bekontakčiai mokėjimo kortelių skaitytuvai atitinka visus šios industrijos standartus ir sertifikatus. Kiekvienas bankas, priimdamas sprendimą pirkti ar nuomotis mokėjimo skaitytuvus, testuoja juos ir pagal savo individualius reikalavimus. Jų atitikimas ir įgyvendinimas užtikrina finansinių operacijų saugumą bankui, kuris suteikia ar priima paslaugą ir, svarbiausia, kortelės naudotojui.

Bekontaktis atsiskaitymas skirtas greitam naudojimui - pvz., atsiskaityti greito maisto restoranuose ar susimokėti už parduotuvėse įsigyjamas smulkmenas. Padidintas limitas ne tik leidžia susimokėti už didesnės vertės prekes, bet ir populiarina naujos kartos korteles. Bankai suinteresuoti atnaujinti korteles esamiems klientams ir išduoti jas naujiems. Tai yra dar vienas būdas, skatinantis mokėjimo kortelių naudojimą, kai didinamas klientų komfortas.

KITOS NAUJIENOS

VISOS NAUJIENOS