TELEFONAS PASITEIRAUTI

„ASHBURN International“ atstovai lankėsi didžiausiame Uzbekistano Bendrame respublikiniame duomenų apdorojimo centre

2018 / 04 / 10

„ASHBURN International" vykdomasis direktorius Žoržas Šarafanovičius su verslo vizitu aplankė Uzbekistano Bendrą respublikinį duomenų apdorojimo centrą (toliau - Centras), vykdantį mokėjimo kortelių operacijų apdorojimą šioje šalyje. Vizito metu buvo aptarti tolimesni glaudaus bendradarbiavimo ir bendrų projektų įgyvendinimo klausimai. 

Uzbekistanas išlieka viena prioritetinių įmonių grupės „Penki kontinentai" rinkos krypčių. „Tai mūsų atsakomasis vizitas į Uzbekistaną. Centro atstovai Vilniuje lankėsi 2017 m. pabaigoje. Tuomet jiems pristatėme mūsų plėtojamą elektroninių kortelių skaitytuvų (EKS) tinklo valdymo ir operacijų duomenų perdavimo sprendimą „TransLink.iQ"  bei jo privalumus. Šio vizito metu ne tik aptarėme tolimesnio bendradarbiavimo etapus, bet ir įdiegėme „TransLink.iQ" bandomąjį projektą",- vizito rezultatus komentavo Ž. Šarafanovičius. 

Pasak Ž. Šarafanovičiaus, Centro atstovai galėjo iš arčiau susipažinti su „TransLink.iQ" privalumais ir funkcionalumu, stebėti atliekamų finansinių operacijų srautus, įvertinti programinio sprendimo vartotojo sąsajos valdymo patogumą, suderinamumą su skirtingų EKS programinėmis įrangomis.

„Esminis „TransLink.iQ" privalumas, kad tai yra kompleksinė sistema, leisianti viename terminale priimti visų Uzbekistane veikiančių mokėjimų sistemų korteles: „Mastercard", UZCARD , MIR, VISA ir kt. Centras vienoje sistemoje galės automatizuotai valdyti procesus, kriptavimo raktų valdymo srautus bei valdyti visą skirtingų gamintojų EKS parką. Toks funkcionalumas patogus tiek Centrui, tiek prekybininkams, kurie skirtingų mokėjimų sistemų atsiskaitymus galės priimti vienu EKS", - teigia „ASHBURN International" vykdomasis direktorius. 

Uzbekistano Bendras respublikinis duomenų apdorojimo centras yra atsakingas už pažangių bankinių informacinių technologijų ir elektroninių mokėjimo priemonių diegimą Uzbekistane. Centras užtikrina tarpbankinių sandorių metu perduodamų duomenų slaptumą ir saugumą, duomenų bazės kaupimą ir tvarkymą bei kitas funkcijas, susijusias su bankinių duomenų tvarkymu ir perdavimu. 

Centras įdiegė ir prižiūri vietinę mokėjimo sistemą UZCARD, prie kurios šiuo metu yra prisijungę 29 vietos bankai. Iš viso šalyje yra per 20 mln. aktyvių mokėjimo kortelių, o pats Centras prižiūri daugiau nei 250 tūkst. elektroninių kortelių skaitytuvų tinklą.

KITOS NAUJIENOS

VISOS NAUJIENOS