TELEFONAS PASITEIRAUTI

„Penki kontinentai“ pristato atnaujintą įmonių grupės interneto svetainę

2019 / 03 / 12

Prieš 30 metų buvo pristatyta interneto ateities koncepcija. Pasaulinis žiniatinklis - didžiausias technologinis ir informacinis praeito amžiaus išradimas, be kurio dabar nebeįsivaizduojame gyvenimo. Būtent 1989 m. kovo 13 dieną pirmą kartą įregistruota hiperteksto idėja, t.y pasiūlyta sukurti hipertekstinę duomenų bazę su tekstiniais saitais, kurie padėtų žmonėms visame pasaulyje keistis informacija.

Šio įvykio trisdešimtmečio proga viena iš tarptautinių įmonių grupių, dirbančių bankinių technologijų, inovatyvių mokėjimo sprendimų ir telekomunikacinių paslaugų srityje - „Penki kontinentai" - džiaugiasi galėdama pristatyti atnaujintą savo interneto svetainę  - www.5ci.lt.

„Savo interneto svetainę nusprendėme atnaujinti būtent kovo mėnesį ne šiaip sau. Prieš 30 metų buvo pristatyta interneto ateities koncepcija, o mes galime didžiuotis tuo, kad esme interneto istorijos dalis. Viena iš mūsų įmonių grupės sričių - pasaulinio tinklo technologijų kūrimas. www.5ci.lt buvo viena iš pirmųjų Lietuvos įmonių interneto svetainių. Iki šiol saugojome pirmąją jos dizaino versiją, kuri atspindi tai, kaip technologijos pasikeitė per pastaruosius metus. Tikimės, kad ir naujoji interneto svetainė užims garbingą vietą Lietuvos aukštųjų  technologijų istorijoje", - sako „Penkių kontinentų" grupės steigėjas ir valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas.

Naujoji grupės interneto svetainė, sukurta pagal naujausias tinklapių tendencijas, orientuota į klientų ir partnerių poreikius. Joje paprasta intuityviai surasti išsamią informaciją apie visą įmonių grupę, jos istoriją, apie kiekvienos grupės įmonės teikiamas paslaugas ir veiklos sritis, gautus apdovanojimus ir įdiegtas inovacijas.

„Penki kontinentai" buvo viena iš pirmųjų įmonių Lietuvoje, pradėjusi kurti interneto technologijas ir dizainą. Įmonės specialistai sukūrė pirmąją lietuviškąją interneto paieškos sistemą, darbo skelbimų svetainę, elektroninio pašto tarnybą. Atnaujintoje svetainėje galima pasinerti į lietuviškojo interneto istoriją, peržiūrint „Penkių kontinentų" kurtas interneto svetaines.

Įmonių grupė „Penki kontinentai" jau beveik 30 metų dirba bankinių technologijų, inovacinių mokėjimo sprendimų ir telekomunikacijos paslaugų srityje. Pagrindinės grupės įmonės: „Penkių kontinentų bankinės technologijos" (BS/2), „Penkių kontinentų komunikacijų centras", „ASHBURN International", Skaitmeninio sertifikavimo centras. Technologiniais ir programiniais grupės sprendimais naudojasi tarptautiniai bankai, finansinės įstaigos, mažmeninės prekybos įmonės daugiau nei  80-yje šalių. „Penki lontinentai" bendradarbiauja su  „Diebold Nixdorf", „Cisco Systems", „Unisys", „Gemalto/Thales", „Ingenico", „Microsoft", „Arris" ir kt.

KITOS NAUJIENOS

VISOS NAUJIENOS