TELEFONAS PASITEIRAUTI

„BankExpo 2019“: pažangūs IT sprendimai ir savitarnos kanalų plėtra

2019 / 04 / 17

Uzbekistano sostinėje Taškente neseniai šurmuliavo paroda „BankExpo 2019", kurioje aktyviai dalyvavo „Penkių kontinentų" grupės įmonės BS/2  ir „ASHBURN International. Šiame svarbiame bankinių paslaugų sektoriaus renginyje, kurį organizavo Uzbekistano bankų asociacija, pristatyti inovaciniai bankiniai sprendimai ir aptartos finansinės sferos plėtros perspektyvos. 

Pagrindinė „BankExpo 2019" auditorija buvo šalies verslo sektoriaus ir tarptautinių įmonių atstovai, ekonomikos ekspertai, bankininkai. Renginio svečiai susipažino su šalies finansinės sistemos reformomis, pažangiomis bankinėmis technologijomis ir paslaugomis.

„ASHBURN International" parodoje pademonstravo naujausias atsiskaitymo technologijas, integracines programinio sprendimo „TransLink.iQ“, kuris padeda bankams ir duomenų apdorojimo centrams valdyti bei stebėti elektroninių kortelių skaitytuvus, galimybes.

„Atidžiai stebime Uzbekistane vykstančias reformas ir pokyčius. Šiuo metu įgyvendinamas nacionalinis fiskalizacijos projektas turės didžiulės įtakos šalies mokesčių administravimo sistemai. Parodos svečiams pristatėme papildomą „TransLink.iQ" modulį, kurį panaudojus visi jo pagrindu veikiantys elektroniniai kortelių skaitytuvai tampa fiskaliniais", - pasakoja „ASHBURN International" vykdomasis direktorius Žoržas Šarafanovičius.

Pritaikius minėtą programinę įrangą, elektroninis kortelių skaitytuvas tampa fiskalinės kasos analogu, galinčiu įskaityti atsiskaitymus už prekes ir paslaugas grynaisiais pinigais arba mokėjimo kortelėmis. Pardavėjui tereikia tik įvesti į jį akcizų grupę ir PVM sumą, nurodyti prekių skaičių, parinkti atsiskaitymo būdą ir atspausdinti čekį su QR kodu, skirtą mokesčių inspektoriui. Tokiai milžiniškai infrastruktūrai suvaldyti neprireikia papildomo personalo nei administracinių išteklių.

„Didžiausias „TransLink.iQ" privalumas - jo platus pritaikomumas. Įdiegus šią programinę įrangą, elektroniniai kortelių skaitytuvai gali priimti atsiskaitymus vietinėmis ir tarptautinėmis, tradicinėmis ir bekontaktėmis mokėjimo kortelėmis, taip pat atpažįsta ir lojalumo korteles. Sprendimas suderinamas su pagrindinių pasaulio gamintojų („Ingenico", „Verifone", PAX) skirtingų modelių skaitytuvais. Atnaujinant ar plečiant kortelių skaitytuvų tinklą, „TransLink.iQ" gali būti pritaikytas skirtingų gamintojų įrenginiams. Jis puikiai veiks ir jau turimuose skaitytuvuose, ir naujuose, su įdiegtomis naujausiomis platformomis - „Telium Tetra" („Ingenico"), „Engage" („Verifonе"), „Prolin" (PAX)", - sako „ASHBURN International" atstovas.

Sistema „TransLink.iQ" ne tik funkcionali, bet ir saugi. Tai liudija PA-DSS (angl. Payment Application Data Security Standard) sertifikatai, patvirtinantys, kad visi programinės įrangos moduliai, užtikrinantys kortelių turėtojų duomenų saugojimą, apdorojimą ir perdavimą, atitinka aukštus tarptautinius standartus.

„Parodoje pademonstravome ne tik minėtą fiskalinį modulį, bet ir integruojamus kasų sprendimus, aktualius stambiems prekybininkams, siekiantiems automatizuoti ir paspartinti atsiskaitymo procesą. Kitose šalyse tokios technologinės naujovės jau užima daugiau nei 60 proc. rinkos. Manome, kad Uzbekistanas taip pat pasiruošęs jas sėkmingai taikyti, - teigia Ž. Šarafanovičius.

Trys „BankExpo" renginio dienos buvo kupinos aktualių pranešimų, įdomių diskusijų ir pristatymų, interaktyvių bankų programų, skirtų pritraukti naujiems klientams.

Parodos metu vyko konferencija, kurioje dalyvavo Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko, Azijos plėtros banko, Islamo plėtros Uzbekistane banko ir kitų bankų atstovai, Tarptautinės finansų korporacijos ekspertai. Parodą aplankė daugiau nei 1 500 svečių iš komercinių ir valstybinių Uzbekistano bankų, draudimo, paskolų bendrovių, investicinių ir tarptautinių IT įmonių.

 

KITOS NAUJIENOS

VISOS NAUJIENOS